Passintarkastajan käytös kummastuttaa

Blogikirjoitukseni aluksi voisin  kirjoittaa tälläisen mieltä kohottavan kirjoituksen, kun tullaan ulkomaan reissulta väsyneenä rakkaaseen kotimaahan…

Seurueemme (4 aikuista, 3 lasta) tuli lennolla AY832 6.3.17 n. klo 16 Lontoosta. Matka kesti 11,5h  Miamista, pari tuntia Lontoon terminaalissa ja 3h lento Suomeen. Nuorimmainen 6v poikamme oksensi koneessa ja muutenkin olimme kaikki hyvin väsyneitä, mutta vielä automaattipassintarkastukseen ja sen jälkeen enää 3h ajo kotiin ja nukkumaan.

Menimme eri porteista ja minun kanssa tuli 14v ja 6v poikani. Menin ensin ja näytin kuinka toimitaan. Vanhempi poikani meni ok ja odotin 6v poikaani ja neuvoin ulkoportin kohdalla, mutta kone ei kuvannutkaan niin alhaalta kasvoja ja se ei siis avannut porttia, enkä minä isänä päässyt takaisinpäin eikä passintarkastajia missään! Poikani alkoi jo olla paniikissa ja muutenkin kipeänä reissusta. Minä en päässyt takaisin mitenkään ja poika tahtoi isän syliin. Jonoa muodostui ja ihmiset huutelivat; nosta poika pois vaan sieltä!

Nostin pojan portin yli syliini ja lähdimme eteenpäin, kun tämä 30-40v virkamies tuli eteeni huutamaan naama punaisena, että mitä tuli nyt tehtyä? ”Tajuatko, että teit nyt melkoisen rikoksen!” Alaikäiset lapset ja lasten isovanhemmat ja vaimoni olimme kuin halolla päähän lyöty ja olin siis maailman suurin rikollinen nyt. ”Ei viitsisi isoa miestä opettaa…” hän huusi, niin että lähiympäristö kyllä hyvin kuuli ja näki että rikollinen oli jäänyt kiinni! Lapset olivat kauhuissaan ja niin me kaikki! ”En vie asiaa eteenpäin tällä kertaa”, virkailija huusi ja poistui takaisin koppiinsa… päivän hyvä työ tuli tehtyä.

Miksi pitää käyttäytyä noin? Eikö virkailijakin voisi esittää asiansa ystävällisesti tai edes asiallisesti ja käyttäytyä kuin aikuinen? Tein siis suuren rikoksen? Tekisin saman uudestaan ja uskon, moni muukin tekisi  koska mitään muutakaan järkevää siinä ei voinut tehdä.

Vähän myöhemmin lentoasemalla 6v poikani näki tullivirkailijoita ja pinkaisi mumminsa taakse piiloon ja kysyi, tulivatko ne hakemaan minua ja isiä? Käytöksellä voi olla pitkäaikaiset vaikutukset, pitemmät kuin seuraavan yön painajaiset…

Sakke

Hurja studiowelho :)

Related Posts

Telkkareita, telkkareita

Mihin minä joudun noitten telkkareitten kanssa? Niitä on jo 59 kpl. Kyllä, kuulit aivan oikein. Ai, alkaisin myymään niitä? Hmm, aika hyvä ehdotus. Ne on maksanut vain 1,- €/ kpl. Tai olisi, jos olisin jaksanut hakea ne, Gigantista tai Verkkokaupasta tai…tai siis jos ne olisivat olleet siellä, mutta kun ne liikkeet, jotka näitä uutisia mukamas […]

Read More

Aloitustarina

Oli vuosi 1900 ja jotain, kun synnyin tähän pohjolaan…kylmään ja lumiseen maahan kitara ja mikrofoni kädessä… En tiennyt kummalla aloitan, joten päätin perustaa studion. Studion avajaiset oli 15.9.2006.  

Read More

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *