Paahtoleipä sentään

Jep. Se on hyvää, riippuen tietty siitä mitä päälle pannaan. Siis leivän päälle. Ja mielellään muutakin kuin ylähuuli. Paahtoleipä on siitä monipuolinen, että sitä voi syödä monella tapaa; paahdettuna paahtimesta, grillattuna grillistä, lämmitettynä mikrosta ja ihan sellaisenaan. Niitä on toinen toistaan terveellisempää vaihtoehtoa sen perinteisen vehnäsen lisäksi, kuten graham-, kaura-, monivilja- ja täysjyväpaahtoleipää. Sitä voi sitten vielä koristella kinkulla, kanalla, maksalla, munalla, juustolla, kalalla kuten lohella tai tonnikalalla. Nam. Unohtamatta terveellisiä vihreitä, kuten lehtisalaattia, kaalia tai persiljaa.

Tuossa tulikin mukavasti vaihtoehtoja suolaisella rintamalla, mutta ei pidä unohtaa makeaa puolta; appelsiinimarmeladia. Se on minun ykkösvaihtoehtoni kaikkien edellä mainitsemani tuotteiden lisäksi. Siis lisäksi tai pelkästään. Mielummin lisäksi, eli ensin tietenkin voita ja sen päälle marmeladi ja sitten esim. savulohi ja ripaus sitruunapippuria ja persilja. Siihen voi laittaa vielä pari kirsikkatomaattia, niin ah´miten maistuukin…

Toinen suosikkipäällys olisi; voi, appelsiinimarmeladi, metsästäjä- tai lauantaimakkara, juustoa (sininen tai musta) ja  suolakurkkuviipaleita esim. niitä pitkiä malleja ja tietysti leipä pitää olla paahdettu kaikissa näissä vaihtoehdoissani. Ja voi sen takia, että se sulaa sopivasti siihen rapean leivän pinnalle, ennenkuin levität marmeladin. Päälle voi heittää vielä keitetyn kananmunan siivutettuna ja ripaus suolaa.

Yksi lemppareistani on, olkoon se nyt sitten se kolmas vaihtoehto; kun paahtoleipä tai -leivät ovat paahtimessa, sillä aikaa laitat lautaselle meetwurstia (esim. pippuri) pari-kolme viipaletta/ leipä, sen päälle pari tomaattiviipaletta ja näiden päälle mozzarellajuustoraastetta ja mikroon 30-40 sekunniksi tai niinkauan, että juusto on sopivasti sulanut. Leivät kun pomppaa paahtimesta lautaselle, otat mikrosta sopivasti sulaneet tuotteet, lastalla laitat ne leipien päälle ja eikun nauttimaan :-D…

  

Tänään iltapäiväkahvilla huomasin, ettei ole mitään pullaa tai mitään makiaa kahvin kanssa, tein sen sitten paahtoleivästä, sen makian. Paahdoin paahtimessa (tottakai), levitin päälle lakkahilloa ja töräys kermavaahtoa ja herkku oli siinä. NAM. Suosittelen. Ja kokeilkaa ihmeessä kaikkia noita esittelemiäni ”reseptejä”. Voitte vaikka tykätä, jos hyvin sattuu…

Sakke

Hurja studiowelho :)

Related Posts

Fanttomin mustat naamarit

”Kun Mustanaamio katsoo vihaisesti, niin siinä vapisee haavan lehdetkin”. Jotenkin tuohon tapaan niitä vanhoja viidakon sanontoja lueskeltiin jo pienenä poikana. Se oli jännä sarjakuva, kiitos siitä Lee Falkille ja keräilin niitä lehdistä ja leikkasin talteen ja liimasin vihkoon ja tein sarjakuvakirjan. Sitten nuorena aikuisena tilasin Mustanaamio-lehden kotiini ja luin ja jännitin. Eikä tarvinnut olla erossa […]

Read More

Bitkoinit

Elämme vaurasta aikaa, jos on bitcoinien sähköposteihin uskominen ja uskommehan me, tottakai. Sehän on aivan normaalia että yht´äkkiä oletkin miljonääri, kun olet hommannut niitä takavuosina etkä tietenkään enää muista näin tehneesi, mutta jos kerran näin väitetään ja vielä monta kertaa ja eri henkilö, niin pakkohan sen on totta oltava, hyvänen aika. Eikä se uskottavuutta heikennä […]

Read More

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *