Fanttomin mustat naamarit

”Kun Mustanaamio katsoo vihaisesti, niin siinä vapisee haavan lehdetkin”. Jotenkin tuohon tapaan niitä vanhoja viidakon sanontoja lueskeltiin jo pienenä poikana. Se oli jännä sarjakuva, kiitos siitä Lee Falkille ja keräilin niitä lehdistä ja leikkasin talteen ja liimasin vihkoon ja tein sarjakuvakirjan. Sitten nuorena aikuisena tilasin Mustanaamio-lehden kotiini ja luin ja jännitin. Eikä tarvinnut olla erossa naamiomiehestä Ruotsissakaan, kun kävimme serkuilla kylässä. Siellä luimme Fantomeniä. Sama tyyppi, mutta puhui outoa kieltä.

Kerran kun uutisissa kerrottiin, se oli vuonna 1991 keväällä, että Bengalinlahdella oli hirmumyrsky riehunut, kirjoitin sarjakuvalehti-toimitukseen ja kysyin onko Fantomilla kaikki hyvin. Sieltä vastasivat että Fantomin Bengalinlahti oli eri paikassa, kuin tämä Intian niemimaalla oleva Bengalinlahti ja Fantomilla on kaikki ok. Sehän lämmitti mieltäni ja voin taas lueskella sarjista hyvillä mielillä…

Fantomilla oli mahdottoman kaunis tyttöystävä Diana Palmer, josta siis myöhemmin tuli vaimo ja kahden lapsen äiti, jotka olivat nimeltään Kit (isänsä mukaan) ja Heloise. Tyttöystävä oli töissä YK:ssa. Mustanaamio oli roistojen kauhu jotka luulivat, että hän oli kuolematon, koska sama mies oli taistellut heidän isäänsäkin vastaan vuosikymmeniä sitten. Onneksi he eivät ole koskaan lukeneet Mustanaamio-sarjakuvaa koska siellä on paljastettu, että Mustis ”vaihtuu”, eli poika jatkaa isänsä jalanjälkiä.

Toivottavasti jatkuisi myöhemminkin, että rikollisuus pysyisi kurissa. Mutta mitäs sitten jos seuraavan sukupolven edustaja ei jaksaisikaan vetää niitä trikoita ylleen jokaikinen päivä, jos häntä ei huvittaisikaan ottaa sellaista vastuuta. Pitäisi treenata kovemmin kuin huippu-urheilija ja opetella kaikki taistelulajit jne. Ei moni jaksais. Ei missään, eikä koskaan voisi olla rennosti, paitsi tietty kerran vuodessa voisi käydä Paratiisisaarella vähän aurinkoa ottamassa tyttöystävän tai vaimon kanssa jos sellainen olisi, että vähän ruskettuisi edes.

Tulee mieleen, että onko se tämä nykyinen Mustanaamio vähän ylitärkeä tai jotain? Kun se siellä viidakossakin vapaa-ajallaan on aina niissä vetimissään aseet lonkalla valmiina. Eikö voisi ottaa rennommin. Mitä se Dianakin ajattelee, kun aina on naamari päässä ja pitkät saappaat jalassa univormu päällä. Kuka siellä viidakossa nyt hänen kasvonsa näkisi, kun siitä nimittäin henki lähtis, jos joku näkisi hänet ilman naamiota. Tuttuja ihmisiä kuitenkin ympärillä, mutta ei voi riisua taistelupukua ja laittaa shortsit ja t-paita vaan päälleen. Ei kai tarvii olla kokoajan niin valmiina lähtemään. Ja eihän niitä nyt kauan pukisi, Diana jelppaisi kyllä.

Onhan se Diana voinut kärsiä siitä vuosia ja ehkä huomautellutkin miehelleen, mutta Fantom ei ole suostunut moiseen muutokseen. Mene ja tiedä. Jääräpää jos on luonteeltaan. Voi Diana parka. Paljon on saanut kestää. Asua nyt jossain viidakossa ja kallioluolassa. Tai saihan hän miehensä suostumaan puuhun muuttamaan kuin Tarzan konsanaan. Malli tullut varmaan sieltä. Mutta toivottavasti jaksavat yhdessä olla, ero ei kuitenkaan ole välttämättä mikään hyvä ratkaisu. Toivon kaikkea hyvää heille, kaikesta huolimatta. Varsinkin tälle nuorelle Kitille, tulevalle Mustanaamiolle…isäpappa ei ehkä enää kauan jaksa. Pojan pitäisi hypätä saappaisiin ja muihin vermeisiin. Tai jos poika ottaa uuden systeemin, eli ainakin vapaa-aikana ehdottomasti rennommin. Ja tarviiko sitä pukuakaan aina välttämättä. Se kyllä kuuluu perinteisiin ja saattaa isi suuttua uusista ajatuksista. Mutta kokeile edes, suosittelen. Eikö se lähes 500 vuotta perinnettä riitä? Tsemppiä hänelle kovasti toivotan.

Sakke

Hurja studiowelho :)

Related Posts

Paahtoleipä sentään

Jep. Se on hyvää, riippuen tietty siitä mitä päälle pannaan. Siis leivän päälle. Ja mielellään muutakin kuin ylähuuli. Paahtoleipä on siitä monipuolinen, että sitä voi syödä monella tapaa; paahdettuna paahtimesta, grillattuna grillistä, lämmitettynä mikrosta ja ihan sellaisenaan. Niitä on toinen toistaan terveellisempää vaihtoehtoa sen perinteisen vehnäsen lisäksi, kuten graham-, kaura-, monivilja- ja täysjyväpaahtoleipää. Sitä voi […]

Read More

Bitkoinit

Elämme vaurasta aikaa, jos on bitcoinien sähköposteihin uskominen ja uskommehan me, tottakai. Sehän on aivan normaalia että yht´äkkiä oletkin miljonääri, kun olet hommannut niitä takavuosina etkä tietenkään enää muista näin tehneesi, mutta jos kerran näin väitetään ja vielä monta kertaa ja eri henkilö, niin pakkohan sen on totta oltava, hyvänen aika. Eikä se uskottavuutta heikennä […]

Read More

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *